Επιτέλους κάτι άλλαξε

Posted: 15 Σεπτεμβρίου, 2011 in Σκέψεις

Δεκαπέντε χρόνια στην Λιναριά και κάθε καλοκαίρι η ίδια εικόνα… Αυτοκίνητα σταθμευμένα παντού και ανομοιόμορφα, τρέιλερ διάσπαρτα στο λιμάνι, τραπέζια από τα εστιατόρια και τις ταβέρνες στην μέση του δρόμου και τα αυτοκίνητα να διασχίζουν το λιμάνι κάνοντας ζικ-ζακ ανάμεσα στα τραπέζια. Στην εικόνα αυτή να προστεθούν και τα απλωμένα λάστιχα νερού από τα καταστήματα προς τα κότερα με σκοπό να ανεφοδιαστούν τα σκάφη αναψυχής με νερό…

Και όμως η εικόνα του φετινού καλοκαιριού ήταν τελείως διαφορετική. Για πρώτη φορά στο λιμάνι υπήρχε οργανωμένο «πάρκινγκ». Ο δρόμος ήταν διαχωρισμένος από το χώρο που δικαιούταν να έχουν τραπέζια οι καταστηματάρχες ενώ παράλληλα υπήρχε και μέρος του λιμανιού που ήταν μόνο για πεζούς. Τέλος υπήρχαν ιδικά σημεία από τα οποία τα σκάφη μπορούσαν να τροφοδοτούνται με ρεύμα και νερό….

Αν και αυτά ακούγονται αυτονόητα, τόσα χρόνια στην Λιναριά δεν υπήρχαν. Στο να αλλάξει η εικόνα αυτή, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τα έργα που γίνονταν την τελευταία τετραετία για την επέκταση του λιμανιού και η προσπάθεια του λιμενικού ταμείου για να οργανωθεί το λιμάνι και να μπει μια τάξη στην Λιναριά.

Φανταστείτε λοιπόν πως θα είναι η Λιναριά όταν ολοκληρωθούν όλα τα έργα που προβλέπονται να γίνουν στο μέλλον – δυστυχώς όχι στο εγγύς μέλλον – και κυρίως όταν γίνει επιτέλους αυτός ο περίφημος «περιφερειακός δρόμος της Λιναριάς». Κερδισμένοι από τα έργα αυτά θα είναι και οι ντόπιοι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του νησιού οι οποίοι θα φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Σκύρο έχοντας όφελος από αυτό, ολόκληρο το νησί. 

Σχολιάστε